Billedrotation

GepardBøffelLøveTigerZebra

 

Lige som der kan indsætte billeder på sider, arrangementer, appetizers og nyheder, kan der også indsættes billedrotationer.

 

En billedrotation er en serie af billeder, der vises som et slideshow, hvor billederne skifter ved at fade ind og fade ud. Til hvert billede i en billedrotation kan der knyttes et link, således når man klikker på det billede som vises åbner en ny web side. Det kan enten være en side på nythCMS eller det kan være en ekstern web side.

 

Til højre er en billedrotation med billeder af afrikanske dyr. Til hvert billede er der knyttet et link.

 

 

Opret billedrotation

En billedrotation består af alle billeder i en kategori, der er markeret som en billedrotation. Kategori og billeder i rotationen oprettes ved brug af tekst-editoresn indbyggede billedmodul. 

Billedrotationer kan dermed indsættes alle steder, hvor man kan oprette indhold - tekst, billeder, links etc. 

 

I tekst-editoren klikkes på ikon til indsættelse af billede.

 

 

Åbn billedmodul
 

 

 

 

Klik på fanen "Upload image" i det vindue som fremkommer. På denne fane klikkes på blyanten til redigering af billedkategorier.

 

Åbn vindue billedkategori

 

 

Nu vises vindue til oprettelse og ajourføring af billedkategorier. Man kan enten gøre en eksisterende billedkategori til en billedrotation ved at klikke på blyanten ud for den kategori, man ønsker at gøre til en billedrotation.

 

Klik på fanen "Ny kategori" for at oprette en ny billedkategori, der skal indeholde billederne i billedrotationen. 

 

Billed - New or edit category 

 

 

 På begge faner "Ny kategori" og "rediger katyegori" kan man angive at en kategori skal være en billedrotation.

 

Sæte flueben ud for "Billedrotation" og klik på "Ok". Nu er den pågældende kategori markeret som en billedrotation, og alle billeder i kategorien vil blive vist som en billedrotation. 

 

Billed - check cat. rotation

 

 

 

Tilføj billeder til billedrotation 

Hvis det er en ny kategori, der oprettes som en billedrotation, skal man nu uploade de billeder, som skal indgå i billedrotationen. Billederne uploades på helt samme måde som alle andre billeder, blot skal billedet uploades til den kategori, som er oprettet som en billedrotations-kategori.

 

 

Billed - upload rotate img
 

 

 

Når alle de billeder, som skal indgå i billedrotationen er uploaded og tilføjet kateggorien, der er en billedrotation, skal billedrotationen indsættes på den siden.

 

Når en billedkategori markeres som en billedrotation, tilføjes automatisk et system-genereret billede til denne kategori. Klik på fanen "Select" vælg den kategori du har oprettet som billedrotation og klik på "Search".

 

 

Billed - Imgs in rotation

 

 

 Når en billedkategori markeres som en billedrotation, dannes automatisk et system-genereret billede. I ovenstående eksempel er det billedet "nythRotate_99".

 

Det er dette billede som skal indsætte på siden.

 

Når dette billede indsættes på siden, fortæller det systemet at det er en billedrotation og at billederne i kategorien er de billeder som anvendes i billedrotationen. Billedet fungerer som en place-holder for billedrotationen.

Størrelsen af place-holder billedet justeres automatisk, så det har samme størrelse som det største billede i billedrotationen.

 

Da billeder generel fylder meget, skal man være varsom med at anvende for store og for mange billeder i en billedrotation, da det kan medføre, at det tager lang tid at loade siden.

 

De billeder som skal indgå i en billedrotation bør inden de uploades tilpasses, så de alle har samme størrelse, da dette giver den bedste oplevelse.

 

Efter man har oprettet en kategori som en billedrotation og uploadet billederne til rotations-kategoren, kan man på ethvert efterfølgende tidspunkt tilføje eller fjerne billeder i rotationen.

 

Tilføj link til billeder i rotation

Det er muligt at lade billederne i en billedrotation fungere som et link, således at når man klikker på et billede, så åbnes en en side på ens eget web sted eller en ekstern side åbnes i et nyt vindue.

 

På "Select" fanen klikkes på det billede, der ønskes tilføjet et link.  Nu vises det valgte billede på fanen "General". Klik på fanen "Edit image".

 

Billed - rotate link 

 

Hvis der ved klik på billedet skal linkes til en ekstern web side, skal den korrekte url (adresse) angives i feltet "Link url".

 

Skal der linkes til en intern side eller et dokument, vælges denne i "Link list".

 

Indsæt billedrotation

Billedrotationer kan indsætte alle de steder, hvor man ved brug af tekst-editor kan indsætte billeder. Det vil bl.a. sig på:

 

For at indsætte en billedrotation, skal man indsætte det system-genererede place-holder billede. Dette billede viser hvor billedrotationen placeres og hvor meget plads den optager. Rotationen af billederne kan man ikke se i tekst-editoren, men kun når man tilgår sitet "udefra".

 

Billed - inserted rotation

 

 

 

Placering af en billedrotation kontrolleres på samme måde som almindelige billeder. Man kan f.eks. anvende Class "Billed højre" og  "Billed venstre" eller centrere rotationen på siden. Placeringen skal angives på place-holder billedet og ikke de billeder, som indgår i billedrotationen.