Indsæt tabel

 

I denne vejledning forklares hvorledes du med teksteditoren, kan indsætte tabeller.

 

 1. Klik på ikonet  "Indsæt tabel"Tekst Editor - indsæt tabelTekst Editor - Tabel Propertie
 2. I det vindue som vises kan du angive hvor mange kolonner (Columns) og rækker (Rows) du ønsker i din tabel.
   
  For at kunne se afgrænsningen af tabellen, kan du sætte Border - Ramme - til 2. Herved kan du se afgræsningen af tabnellens rækker og celler. Når du er færdig med at skrive i din tabel, kan du fjerne border, hvis du ikke ønsker ramme om din tabel og celler. Du fjerner border ved at sætte værdien til 0. 

  Bredden af tabellen bør du sætte i procent af sidens bredde. 100% medfører at tabellen vil fylde hele sidens bredde.

  I Class skal du vælge "Tabel" som mefører at tabellen får det standard design og layout som bør anvendes på alle tabeller.
 3. Herefter klikker du på knappen "Indsæt" og har du valgt 2 rækker og 2 kolonner, vil din tabel se nogenlunde således ud.

   
   

   


   

  Tekst Editor - tabel right cli
 4. Stil din cursoren i øverste række og klikker på højre knap på musen. Nu vises en menu, hvor du vælger "Table row properties".

  Som du kan se til højre, givee højre klik på musen, når cursoren er placeret i en celle i tabellen, en række kommandoer/funktioner, du kan udføre på tabellen, rækker, kolonner, celler eller indholdet i en celle.


   

 5. I det vindue som vises, skal du som "Class" vælge "Første række" og herefter klikke p "Update". 

   Tekst Editor - First row class
 6. Nu er den første række i din tabel formateret som en række med overskrift og du kan i hver kolonne skrive en overskrift.


   Overskift 1
  Overskirft 2 
   
    7. Du kan ved hjælp af tekst editirens menu indsætte flere rækker og kolonner, lige som du kan slette rækker og kolonner.

 

Vær opmærksom på

Du skal være opmærksom på, at du ikke kommer til at lave tabellen bredere end siden eller det element du indsætter tabellen i. Hvis tabellen er for bred, vil det ødelægge sidens layout. Typisk vil der ske en forskydning af nogle af sidens elementer.

Skulle dette ske, skal du reducere bredden af tabellens.