Introduktion

I det følgende er den funktionalitet nythCMS p.t. indeholder kort beskrevet. Funktionaliteten vil løbende blive udbygget.

 

 

EyeHighlights

 

Mobil og Web

nythCMS tilpasser automatisk visning når en side tilgås fra en Smartphone. Mobilvisningen kan også anvendes fra tablets og din pc. Du skriver blot "/mobile" efter web-adressen.

 

Oprette og publicere sider

Det er let at oprette nye sider. Man ledes trin for trin gennem et antal trin, som ender med at man enten blot gemmer sin side eller at man publicerer siden (siden kan ses på internettet).

 

 

Kopiere sider

Med et enkelt klik kan alt indholdet på en side kopieres til en ny side. Hvis man har oprettet en side med f.eks. et specielt layout af indhold og infobokse og ønsker at lave en side mere med samme indholdslayout, kan man blot kopiere den oprindelige side og herefter tilrette indholdet til den nye side.

 

 

Forside

Ud over at forsiden automatisk viser appetizers, kan man som på andre side lægge indhold og infobokse på forsiden.

 

Appetizers

I forbindelse med man opretter en side, kan man vælge at oprette en såkaldt appetizer. En appetizer er en kort introduktion til indholdet på den side man er ved at oprette. På appetizeren angives en start- og slutdato for visning på forsiden.

Når siden er publiceret vil appetizeren automatisk blive vist på forsiden i den periode der er angivet. Når appetizeren vises på forsiden indsættes umiddelbart efter appetizer teksten automatisk et link til siden.

Der kan oprettes appetizers for:

  • Indholdssider
  • Arrangementer
  • Album i fotogalleriet

I tillæg hetil vises altid en del af det seneste indlæg i gæstebogen på forsiden.

 

Fotogalleri

nythCMS indeholder et fotogalleri med mulighed for visning af de enkelte fotoalbums på 3 måder:

Som en del af fotogalleriet, har nythCMS funktionalitet til at uploade og administrere billederne i fotogalleriet.

 

Gæstebog

nythCMS indeholder en gæstebog, hvor den besøgende kan skrive en hilsen.

Den seneste hilsen vises automatisk på forsiden, som en appetizer.

Skulle gæstebogen blive misbrugt, er det muligt at

 

Arrangementskalender

nythCMS indeholder en arrangementskalender med masser af funktionalitet. Arrangementskalenderen gør det muligt at oprette et vilkårligt arrangement med online tilmelding og en mængde andre muligheder. Den måde arrangementer vises på sitet kan du se ved at klikke på "Arrangementer" øverst.

 

Søgning

nythCMS indeholder søgefunktionalitet, så der kan søges på dele af et ord, et helt ord, dele af en sætning eller en hel sætning. Alle sider der indeholder det, som der er søgt på, vises som søgeresultat.

 

Dynamisk menu

På det sidste trin i oprettelse af en side, kan man oprette, ændre og slette menugrupper i den venstre menu. Menugrupper anvendes til at gruppere links til den enkelte sider, som udgør venstre menu.

Menuen kan bestå af op til 4 niveauer. Der er ingen begrænsning af hvor mange menugrupper der kan oprettes.

 

Infobox

Det er muligt at oprette sider med såkaldte infobokse. Infobokse vises i højre kolonne på siden og kan bl.a. anvendes til information og oplysninger, som man ønsker at fremhæve.

 

Sikre sider

Der kan oprettes sider, som kun kan ses af brugere, der er logget ind.  Ved at anvende sikre sider, kan man lægge information på sin hjemmeside, som kun en begrænset gruppe personer skal have adgang til.

For at kunne logge ind på nythCMS, skal man være tildelt et brugernavn og kodeord. Brugere og førstegangs-kodeord oprettes via nythCMS.

 

Vedligeholdelse af brugere

Brugere der skal have adgang til sikre sider og/eller kunne oprette nye sider og administrere fotogalleriet, skal i nythCMS være oprettet som brugere og tilhøre en brugergruppe, der har de pågældende rettigheder.

 

Brugergupper 

Brugergrupper kan oprettes og vedligeholdes på tilsvarende måde som brugere. 

Alle brugere, som skal have adgang til sikre sider, knyttes til en brugergruppe. I forbindelse med oprettelse af sikre sider, vælger man hvilke brugergrupper - og dermed indirekte hvilke brugere, som skal kunne se siden.

 

Funktionaliteten i nythCMS, der anvendes til at administrere hele hjemmesiden, kan på helt tilsvarende måde fordeles på en eller flere brugergrupper.

 

Login startside

Man kan definere en log ind startside for den enkelte brugergruppe. En login startside er den side som vises, efter brugeren er logget ind. Kan anvendes til at publicere meddelelser målrettet den enkelt brugergruppe.

For de brugergrupper der ikke har defineret en log ind startside, vises forsiden umiddelbart efter login.

 

Upload billeder og dokumenter

Man kan bl.a.  indsætte billeder og links til dokumenter på de sider man opretter. 

nythCMS indeholder funktionalitet til at uploade og administrere disse billeder og dokumenter.

 

Tilføj til foretrukne

Ved at klikke på stjernen kan den besøgende tilføje den aktuelle side til Foretrukne/Favorites i sin browser.

 

Send til en ven

Ved at klikke på email ikonet, kan den besøgende sende et link til den aktuelle side til en bekendt.

Oplysninger om disse afsendte mails gemmes i en tabel i databasen, så det er muligt for administratoren at se hvilke mails som er sendt.

 

Udskriv side

Ved at klikke på printer ikonet, kan den besøgende udskrive den aktuelle side. Inden udskrivning gøres siden udskriftsvenlig.

 


?ndre layout

Det generelle layout af siderne i form af farver, billeder etc. er relativt let at ændre. Herved kan der defi-neres et unikt layout for den enkelte hjemmeside.

nythCMS er let

Det kræver ingen specielle tekniske kundskaber at anvende nythCMS.

Kan man anvende en MS Word eitor eller tilsvarende, er man også i stand til at oprette sider v.h.a. nythCMS.

Ny funktionalitet

nythCMS vil løbende blive optimeret, forbedret og udvidet med yderligere funktionalitet.